GRAVE DIGGER     

GD20140921BG-2На 21 септември германските хеви метъл ветерани GRAVE DIGGER ще гостуват за втори път в България от 20:00 ч. в клуб “Mixtape 5”. Концертът е част от турнето, представящо новия албум на Chris Boltendahl и компания, “Return of the Reaper”, и по повод 13-ия рожден ден на най-популярния български рок/метъл сайт – WeRock.bg

Биография на групата:
В славните 80 години на миналия век хеви метъл сцената в Германия се преобразува. Освен локалните банди и двете водещи групи – Scorpions и Accept, рок сцената в страната не може да предложи много, но… малко по-късно, като феникс, издигащ се от пепелта, се ражда “Втората вълна на германския хеви метъл “. Тя е свързана с появата на много немски групи, чиито имена все още доминират: Helloween, Kreator и, разбира се, GRAVE DIGGER!
Младата тогава банда от Гладбек започва кариерата си през ноември 1980 година. По това време Рурската област е известна като централната гореща точка на хеви метъла и GRAVE DIGGER създават класики още с първия си албум. “Heavy Metal Breakdown” остава химн за поколенията и до днес, “Witch Hunter” и “War Games” са други от хитовете на групата. Към 1987-а бандата сменя името си на Digger и се разпада за няколко години.
Завръщането на GRAVE DIGGER е през 1991-ва, когато музикантите се възползват отново от силните си страни и талант. През 1993-а издават буреносния албум “The Reaper”. Той е последван от класически творби като “Heart of Darkness” и средновековната трилогия “Tunes of War”, “Knights of the Cross” и “Excalibur.” В края на 2000 г. Uwe Lulis напуска и е заменен от Manni Schmidt (екс-Rage). С “The Grave Digger” (2001) бандата показва най-тъмната си страна. Вдъхновението идва от класическите хард рок албуми на 70-те. През 2005-а Grave Digger празнуват своята 25-годишнина с високооценения концерт в Сао Пауло “25 to Live”. През 2009 г. Schmidt напуска и на негово място идва Axel “Ironfinger” Ritt.
С Axel групата се връща към своите корени. Издава “The Clans Will Rise Again” (2010), продължение на вдъхновения от историята на Шотландия “Tunes of War”, с което се поставя началото на 2-годишно турне. Това включва и чудесния концерт за 30-тата им годишнина и издаването на DVD-то “The Clans Are Still Marching”. “Clash of the Gods” от 2012-а е концептуален и последен засега албум.
След продължително турне из целия свят GRAVE DIGGER започват работа по нов албум през 2013-а. Материалът се описва като тежък и свеж, демонстриращ точно това, което е групата. Заглавието на новия албум, който е записан в “Principal Studios” от Chris Boltendahl, Axel Ritt и Jorg Umbreit, е “Return of the Reaper”. Песни като “Bright Funeral”, “Wargod”, “Tattoed Rider” и “Season of the Witch” най-добре показват какви невероятни музиканти са GRAVE DIGGER и за пореден път доказват защо продължават да са на върха след 34 дълги години.
“Return Of The Reaper” се очаква да излезе през юли и e динамичен, мощен, семпъл и уникален. Това са запазени марки на една група, която никога не е преставала да вярва в себе си в продължение на над три десетилетия. По своя уникален начин бандата е преживяла всякакви възходи и падения и вече е готова да издаде абсолютна нова класика – “Return Of The Reaper”!

Билетите за концерта на редовни цени от 35 лева са вече в предварителна продажба в мрежата на EVENTIM в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Пикадили, Germanos, Technopoilis, OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет, ESPO груп, Usit Colours, Outlet Alex, На Тъмно, Metal Heaven,Фотосинтезис, каса 3 на НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината, както и онлайн на www.eventim.bg
При налични пропуски в деня на концерта и на входа на клуба цената ще е 40 лева.

BGTSC препоръчва навременното закупуване на билети и спазване правилата на клуба с цел възможно най-добро концертно изживяване в деня на събитието!

Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe

За повече информация и въпроси events@bgtsc.eu

Предстои оповестяването на подгряваща група и още подробности.

© 2014 BGTSC LTD