W:O:A Metal Battle Bulgaria     

woa17 (1)W:O:A METAL BATTLE BULGARIA 2017 ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА

България отново ще се представи на WACKEN OPEN AIR!
Финала на третото издание на METAL BATTLE у нас ще е тридневен и ще се проведе в края на месец май или началото на месец юни. На него ще се представят 24 групи, а имената им  ще научим не по-късно от 30 март.  От днес, 6 февруари до 10 март започва набирането и подбора на желаещите да представят родната сцена на най-авторитетния форум за метъл музика в света – фестивала Wacken Open Air. Условията за участие и тази година са:

– Групата трябва да е от България;
– Музиката с която групите кандидатстват трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими(!!!);
– Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
– Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
– Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни.

Ако отговаряте на горните условия не по-късно от 10 март ни изпратете на  MetalBattleBG@bgtsc.eu (няма значение с главни или не) като прикачени файлове:
1. В мр3 формат 4­ до 6 песни
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да допълнителни лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат;
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;
5. Български финали – Май/началото на Юни

В конкурса не могат да само участват миналогодишните победители – LIEVEIL.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети осигурени отново от музикален магазин MUSIC DIVISION. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.
По традиция международния финал се провежда на WET Stage, а от 4 години и на Headbanger’s Stage на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички вече над 50 държави. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най­-големия тематичен фестивал в света и да й представят какво е състоянието на метъл сцената в родната им страна. В предишните години, международното жури (по един съдия от над 50-те участващи държави) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5” и групите вече се награждават с материални и парични награди. Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на престоя си на W:O:A групите могат да се срещнат с журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

За запитвания: MetalBattleBG@bgtsc.eu

Тук можете да видите представянето на LIEVEIL: https://www.youtube.com/watch?v=Vdf7TWr717Q

© 2014 BGTSC LTD