WACKEN METAL BATTLE BULGARIA 2022     

   ПРОГРАМА ЗА ФИНАЛА НА METAL BATTLE BULGARIA 2022

 

Конкурсът-фестивал е в неделя, 26 Юни

 


Конкурсът-фестивал WACKEN METAL BATTLE BULGARIA 2022 ще се проведе тази неделя, 26 юни в столичния клуб “Мixtape 5”. Във финалите на петото издание ще видим BADCAST, DISHONORED, ENGINEER OF DEATH, FROM THE ASHES, REJUVENATION и SICK RED и специалните гости, победителите от предишното издание EUFOBIA.

Вижте програмата за вечерта:

17:00 – Врати
17:55 – Откриване
18:00 – 18:20 – Rejuvenation
18:30 – 18:50 – From The Ashes
19:00 – 19:20 – Engineer Of Death
19:30 – 19:50 – SickRed
20:00 – 20:20 – BadCast
21:00 – 21:20 – Dishonored
21:30 – 22:00 – EUFOBIA
21:30 – 22:00 – Феновете гласуват!
22:10 – Резултати и закриване

Както вече знаете, тази година феновете участват с 1/3 от общия вот. Ще се зачита само гласа на феновете притежатели на билети.

От BGTSC декларират желанието за провеждане на събитието в приятна и безопасна среда. Концертът ще се проведе при познатите на феновете условия за комфорт и сигурност.

Опасни предмети и неакредитирани лица с професионална техника, пушене (във всичките му форми), антисоциално поведение, животни и малолетни без придружител с попълнена декларация няма да бъдат допускани в клуба.

Предстои ни специална вечер, натурална, сурова, без излишни претенции!

Билети се продават онлайн и в мрежата на Евентим до като свършат, но не по-късно от 17:00 часа на 26 февруари 2022 година.. В случай на налични места, в клуба ще има каса за продажби на място при цена от 10 лева..

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети и спазването на реда в клуба!

НОВИНИ ЗА WACKEN METAL BATTLE BULGARIA
България отнов
о ще се представи на WACKEN OPEN AIR!

От 8 юни започва набирането и подбора на желаещите да представят тази година родната сцена на най-авторитетния форум за метъл музика в света – фестивала WACKEN OPEN AIR в Германия.

Условията за участие в конкурса и след това за участие на фестивала са както следва:

– Групата трябва да е от България;
– Музиката с която групите кандидатстват трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими(!!!);
– Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
– Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
– Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни.

Ако отговаряте на горните условия не по-късно от 18 юни изпратете на  MetalBattleBG@bgtsc.eu (няма значение с главни или не) като прикачени файлове:
1. В мр3 формат 4­ до 6 песни
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да допълнителни лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат;
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;
5. Български финал – 26 Юни, клуб Микстейп 5
6. Представяне на WACKEN OPEN AIR– 3 август, 17:15 ч.

В конкурса не могат да само участват последните победители – EUFOBIA. Имената на родните финалисти ще научим не по-късно от 20 юни.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването, като тази година един от гласовете ще е този на публиката!  Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.

Международния финал се провежда на WET Stage и на Headbanger’s Stage през първите дни на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички над 60 държави членки на този форум. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най­-големия тематичен фестивал в света. Международно жури (по един съдия от всички участващи държави) избира “топ 5”, а групите се награждават с материални и парични награди. Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на престоя си на W:O:A групите могат да се срещнат с журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

Билетите за събитието ще се продават само в деня и на входа на клуба при цена от 10 лв. Право на глас ще могат да упражнят само притежателите на билет за събитието.

За запитвания: MetalBattleBG@bgtsc.eu
Повече информация за организаторите: www.bgtsc.eu

© 2022 BGTSC LTD