THRASHING MANIA IX: VIRUS (UK), NEW DISEASE     

THRASHING MANIA IX ще се състои на 10 март 2012г., събота, в The Box, София. Клубът отваря врати в 19:00 часа. В събитието ще вземат участие британските траш легенди VIRUS и българската метълкор шайка NEW DISEASE.

Билетите са на цена 20 лв. и се продават ексклузивно в системата на Eventim.

VIRUS са създадени през 1986г. Техни са класическите траш метъл албуми „Pray for War” и “Force Recon”. Групата е свирила с Celtic Frost, Death Angel,  Laaz Rockitt, Cro-Mags, Kreator, Overkill, Nuclear Assault и Megadeth. През 1990г. VIRUS се разпадат. Китаристът им Coke Finlay събира бандата отново през 2008г. Скоро те сключиха договор с известен лейбъл и ще издадат нов албум през тази година. Специално за българските си фенове VIRUS ще изпълнят за първи път две нови песни. През лятото на 2012г. ще излезе документален филм за английските траш метъл банди “A History of a Time to Come: The Story of UK Thrash”, в който ще бъде засегната и историята на VIRUS.

NEW DISEASE е софийска група, чийто стил трудно може да се определи с точност към някакъв метъл жанр. Музиката им е комбинация от метъл, хард-кор, траш и пънк. Появяват се на българската ъндърграунд сцена през 2006 година и от тогава се радват на голяма популярност в клубовете в София и страната.

© 2012 BGTSC LTD