ELUVEITIE, SKÁLMÖLD, WIND ROSE     

 

Eluveitie 2015 SOLD OUTBGTSCпредставя:концерта на ELUVEITIE, SKÁLMÖLD, WIND ROSE който ще се състои на 15 февруари 2015 година от 19.00 часа в столичния клуб Mixtape5. Концерта е част от втората част от европейското турне по представянето на последния и най-титулован албум на ELUVEITIE “Origin”.

SKÁLMÖLD са млада банда създадена през месец август на 2009. Издаденият през 2010 година дебютен албум “Baldur” постига моментална подкрепа и успех не само сред метал феновете. През 2011 година албума е издаден и чрез Napalm Records, което допринася за допълнителния му успех на световната метъл сцена. След продължилото повече от година турне по представянето на „Baldur”, Skálmöld се завръщат в студиото, за да запишат вторият си албум озаглавен “Börn Loka” (Loki’s Children). Издадената в края на 2012 година творба е подкрепена подобаващо и от екстензивно турне през цялата 2013. Следва обединение с Iceland Symphony Orchestra и грандиозен завършек на годината с трите разпродадени шоута в най-голямата концертна зала (зала Нарпа) на Исландия. Концертът беше издаден на CD/DVD и за много кратко време се превърна в бестселър.

Музиката на Skálmöld може да бъде описана като Battle Metal, съдържаща части от Epic Viking Metal, old school Death and Thrash Metal, преплетени с исландската история. Текстовете са написани по стриктните правила на древната исландска поезия и са повлияни от езическите корени на северната нация. Резултатът е мощна, вряща смес от Heavy Metal и героични митове, изригващи от замразения остров.

 

WIND ROSE e италианска Symphonic/Power Metal група създадена през 2009.
През 2010 година издават първото си EP, продуцирано от Cristiano Bertocchi (ex-Labyrinth, ex-Vision Divine) и получило много добри отзиви.
През 2012 година чрез Scarlet/Bakerteam Records групата издава дългосвирещия албум „Shadows Over Lothadruin”, с който отново получават повече от добри резултати и отзиви от световната метъл сцена. Албумът отново е продуциран от Cristiano Bertocchi, но този път обложката е дело на Felipe Machado Franco (Rhapsody of Fire, Blind Guardian…). През 2013/2014 година следва турне в Европа по представянето на албума като директен съпорт на групи като Wintersun, Finntroll and Epica.
През тази година Cristiano Bertocchi се присъедини като басист като с това допълни и състава на Wind Rose.
*Клубът не работи с резервации

**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб – упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

За повече информация и въпроси events@bgtsc.eu

BGTSC препоръчва навременното закупуване на билети и спазването на реда в клуба!

© 2014 BGTSC LTD